Kutatócsoportok

 

A Nyelv és Kommunikáció Kutatócsoport 2015 áprilisában alakult meg a Miskolci Egyetem Modern Filológiai Intézetében.  Célja az Intézetben korábban működött Metakommunikációs és Szaknyelvi és Terminológiai Kutatócsoportok céljainak és munkájának összehangolása, eredményesebbé tétele. A kutatási kör spektrumának kiszélesítése lehetővé teszi a korábban megkezdett kutatómunkák folytatását és a különböző szakterületek szorosabb együttműködését is közös projektek keretében.

A tervezett tevékenységek között szerepel a logisztikai szaknyelvkutatás, a vállalati kommunikáció és a genderkutatás folytatása, illetve új kutatási területként az aging tematika, a digitális nyelvoktatásban és a gépi fordításban felmerülő nyelvi és kommunikációs kérdések, valamint a kommunikáció interkulturális aspektusainak vizsgálata.

A kutatócsoport vezetője Magnuczné dr. Godó Ágnes egyetemi docens (Miskolci Egyetem, MFI), titkára dr. Kriston Renáta egyetemi adjunktus (Miskolci Egyetem, MFI). A jelenlegi tagság 9 főből áll.