Beszámoló az MFI angol nyelvi versenyéről

2014. december 5-én került sor a Modern Filológiai Intézet Angol Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéke által szervezett angol nyelvű helyismereti verseny szóbeli fordulójára. A 9-13. osztályosok számára meghirdetett verseny célja az volt, hogy a résztvevők felkutassák Borsod-Abaúj-Ze mplén megye, illetve Miskolc érdekes látnivalóit, hírességeit, az ezekhez kapcsolódó történeteket, legendákat, és ezeket bemutassák egy angol nyelvű, kreatív vizuális technikákkal illusztrált előadás keretében. Ez a feladat jó alkalmat adott a csoportos projektmunka kipróbálására, és arra is, h ogy a versenyzők összekapcsolják az angol nyelvhasználatot saját lak ókörnyezetük megismerésével és idegen nyelven való bemutatásával.

Az írásbeli munkák értékelése után a döntő a 8 legjobb 3 fős csapat részvételével zajlott, akik Miskolc, Kazincbarcika és Szerencs középiskoláiból érkeztek. A 20-20 perces előadások során a versenyz ők kiváló nyelvi felkészültségről és több esetben kiemelkedő eredeti kutatási munkáról tettek tanúbizonyságot. Összességében nagyon érdekes és sz ínes bemutatókat láthattunk. Az első helyezést a miskolci Herman Ot tó Gimnázium csapata, Belányi Benjámin, Kádár Ákos Máté és Zöldi Csaba Is tván nyertékel (felkészítő tanár: Makán Ferenc); a második helyen a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium csapata, Gilányi Anna, Nagy Valentina és Szunyogh Kata végzett (felkészítő tanár: Rivasz-Tóth Kinga); a harmadik helyezett pedig a miskolci Herman Ottó Gimnázium csapata, Gazdik Barbara, Páll Petra és Balajti Tímea lett (felkészítő tanár: Makán Ferenc). A zsűri külön díját kapta a szerencsi Bocskai István Katolikus Gimnázium csapat a, Toplenszki Zalán, Pelbárt Enikő és Demeter Bianka (felkészítő tanár: Sándor Ilona).

Gratulálunk a nyerteseknek, és köszönjük a támogatá st, amelyet az Oxford University Press, Magyarország és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Kulturális és Idegenforgalmi Osztá lya nyújtott a verseny lebonyolításához.

WP_20141205_003.jpgWP_20141205_004.jpgWP_20141205_009.jpgWP_20141205_010.jpgWP_20141205_011.jpg